Gordon Ramsay BEEF WELLINGTON
FG 2010.05.20. 17:53
Ahogy azt a videón láttuk :-)
Beef Wellington (Wellington Béllszín)
(Aláhúzva=hozzávalók, Kiemelve= konyhatechnológiai eljárás)
Lean beef - (sovány marhahús)
Mustard (Dijon)
Season - ízesítés
Salt, Pepper - (só, bors)
Hot pan - (forró serpenyő)
Olive Oil - Oliva olaj
Seal - (Lezárni- értsd: kérget sütni rá)
Put aside - (fére rakni)
Mushrooms - (gombák)
Blender - (Turmix gép)
Blend - (Mixelni, aprítani)
Hot pan
Butter (vaj)
Assemble -( összeállítás)
Foil (fólia)
PArma HAm (pármai sonka)
Spread the Mushrooms (elteríteni rajta a gombapépet)
Place the meat in the center (helyezzük a húst középre)
Roll (tekerjük fel)
Twist it tight and nice (Szépen és erősen csavarjuk össze)
Chill in fridge for 10 minutes (hűtsük le hűtőben 10 perce)
Puff pastry (vajas tészta)
Unpack (kicsomagoljuk)
Wrap the pack (parma ham, mushroom, meat roll) in the pastry (csomagoljuk az egészet vajastésztába)
Egg yolk to fix (tojássárgája a ragasztáshoz)
Egg yolk to the top (tojássárgája a tetejére)
Bake it for 15 minutes in medium heat (süssük 15 percig közepes hőmérsékleten)
Done (kész)
|