GYakorlat péntek
2010.03.21. 07:22
Szakács, cukrász, pincér + szakkör
Szakkör (csütörtök):
Csülök Pékné módra (egybesült előfőtt csülök, burgonya, hagyma, szalonna; eredetileg a pékek kemencéjében készült alacsony hőfokon, nagyon lassan) Roast Kunckle of Pork Pékné Style
Szakács gyakorlat:
Brassói Aprópecsenye - Roast Pork Brassó Style. Sertésszűz (ti combból csináltátok) főt sült burgonya. Az étel bizonyosan Pap Endre szakácstól származik, de eredetét több verzió is tárgyalja. Vannak akik szerint köze van valami vonat és vasútállomás átadásához Brassóban, többek szerint semmi és a kaja a budapesti Mátyás-pincében született, húsnélküli időkben, rögtönözve valamit, és elég finomra sikerült.
Volt még:
Sonkaropogós - Ham Croquette
Magyaros rakott burgonya - Layered Potatoes HUngarian Style
Zöldséges rizses csirke - Chicken with Vegetable Rice
Cukrászok:
Kakaós tekercs - Cocoa Roll
Lekváros bukta - Home made baked pastry with jam (roly-poly pudding)
Pincérek:
Speciális eszközök, fogó csipeszek mint: csirág fogó (asparagus foreceps), csiga fogó (escargot forceps) , csiga villa (escargot fork) , szendvics villa (sandwich fork), grapefruit kanál (grapefruit spoon), stb.
Bővebbet: Vendégálátó technológia tk 405-410-ig
|